Hej (resten av) internet!

Avsnitt 7: Börja följa webbflöden

Ladda ner (64,1 MB)

Prenumerera på podden via Apple Podcasts, Spotify eller mata in RSS:en i din podcast-app.

Tänk om du hade ett sätt att följa människor, nyheter och annat innehåll på som inte var via de algoritmstyrda sociala medie-flödena. Ett sätt där du är i kontroll. Där du inte missar något och alltid ser innehållet kronologiskt. Det vore drömmen! Och den drömmen är faktiskt redan sann.

Nu grottar vi ner oss i hur du kan prenumerera på vilket innehåll som helst (nåja, typ) via webbflöden. Det vänds också upp och ned på hela podden då vi berättar vad vi haft för oss på internet sen sist i slutet av avsnittet. 🤯

Skaffa en webbflödesapp

Att komma igång med webbflöden är lätt! Du behöver bara en app och det finns en uppsjö att välja mellan. Sanna valde Reeder, som finns för iOS och macOS, medan Sven kör på NetNewsWire som är ett "äppligt" öppen källkods-alternativ.

Feedbin, Feedly och Inoreader är tre andra alternativ som funkar fint på Windows, Android och webben. Feeder är ett fjärde som riktar sig mer till företag men är kul att nämna då det utvecklas i Sverige. 🇸🇪

Börja prenumerera

Vad ska du prenumerera på? Sånt som gör dig glad! Eller det som bara är sjukt intressant. Här kommer några förslag.

Sen kan du prenumerera på Redditforum, jobbannonser, nyheter, vad som händer i din hemkommun, vädret, ja… vad du än kommer på så finns det förmodligen ett webbflöde att hitta.

Vad vi gjort på internet sen sist

Vi rundar av podden med lite gött snack om vad vi gjort på internet sen sist. Eller inte gjort, i Sannas fall. Sven har spelat synt och läst novellen In the Stacks (Maisie's Tune). Sanna loggar filmer hon sett med Letterboxd.

Sist, men inte minst, ett stort tack till den mystiske Frönäs för musiken.