Hej (resten av) internet!

Avsnitt 6: Dansa Discord med oss

Ladda ner (49,9 MB)

Prenumerera på podden via Apple Podcasts, Spotify eller mata in RSS:en i din podcast-app.

Nu ska vi ut på dansgolvet tillsammans och dansa Discord! 🪩 Vad är det? Hur, när och varför? Lugn, bara lugn, Sanna är Discord-expert och lär dig allt hon kan i detta avsnitt. Och Sven, ja, han är mest en n00b men får vara med ändå.

Och på tal om n00bs… Först snackar vi om ex-president Trump 🧌 och hans senaste upptåg (samlarkort) och hur vår verklighet ibland påminner om den framtid som gestaltas i filmen Idiocracy 🤡. Nya webbläsaren Arc 🌐, Sejdeborns tuk-tuk-äventyr i Indien 🛺 och en underbar önskelista 🎅 dryftas också under försnacket.

Sen avhandlas huvudämnet Discord. Sven hänger ibland på servern gbdev 👾 där det i skrivande stund är 970 personer online och snackar programmering av en 33 år gammal handhållen leksak: Game Boy. Sanna är superaktiv på Discords kanske mysigaste server: Speljuntan 🎮. Där är 638 godingar online just nu för att snacka spel och allt mellan himmel jord. (Alltså, när detta skrivs. Inte när du läser i framtiden.)

Du ska förstås joina en Discord-server (eller två, eller fler) som passar just dig. Oftast hittar du nog ett community först, för att sen upptäcka att det finns en Discord-server. Men det går också att bläddra runt, för den som är nyfiken, på sidan Discover – Find your community on Discord.

Sist, men inte minst, ett stort tack till den mystiske Frönäs för musiken.