Hej (resten av) internet!

Avsnitt 19: En ny fast gammal arena

Ladda ner (83,1 MB)

Prenumerera på podden via Apple Podcasts, Spotify eller mata in RSS:en i din podcast-app.

Är du också nyfiken på rawdogging men för blyg för att fråga vad det handlar om? Då har du laddat hem rätt podd, för i det här avsnittet lär Sanna dig allt hon kan om ämnet. Nästan. 🐶 Dessutom: tre uppföljningar på T, en annan grej på A och vår alldeles egna webbkatalog.

Men nu undrar du förstås…

Vad vi har haft för oss på internet sen sist

☁️ Sven har kodat söndagssidor. Idén med Sunday Sites är att vi ses online (och ibland offline) ungefär en gång i månaden och knackar HTML tillsammans under ett par timmar. Varje tillfälle utgår från en instruktion som "bygg en sajt som gör dig lugn".

🐸 Han är också jätteglad för att ha upptäckt Lus underbara värld med sandsimulatorer, surrealistiska videos och pronomenexperiment. Och sen var det den där mysiga historien om Jocke som slutade bära lådor och började knacka HTML.

📚 Sanna har kastat webbläsaren åt sidan och konsumerat internet genom kartappen i sommar. Okej, inte bara, hon har också fått tips på böcker som passar en tvååring och vilka Disneyfilmer som ska ses (och undvikas) tack vare Ghosies blogg.

🔗 Sen kan det nog vara så att Sanna startat en trend med sitt egna blogginlägg Vad andra har skickat för länkar. Både Sven och Kimberly har hakat på, så då är det väl en trend? Nu vill vi veta vad folk skickar för länkar till dig.

Tre uppföljningar på T

☘️ Vi har en utmärkt idé för ett segment kallat "tre uppföljningar på T". Problemet är bara att en uppföljning inte börjar på bokstaven T och en annan kanske inte är en uppföljning. Men vi kör ändå!

🌊 Tapestry är en gräsrotsfinansierad app som samlar alla dina webbflöden på ett och samma ställe. Tänk dig en klassisk RSS-läsare men med stöd för tjänster som inte erbjuder RSS-flöden. Sven har till exempel utvecklat ett Instagram-plug-in så du kan följa Instagram-användare i Tapestry. Än så länge är appen i stängd beta men du kan följa utvecklarnas blogg eller läsa dokumentation och kod, om du är lagd åt det hållet.

🌷 Tiny Awards har ägt rum i år igen – tillfället då vi firar och uppmärksammar mindre, handgjorda och personliga projekt på webben. Det finns många fina små webbar att upptäcka bland vinnarna och alla nomineringar. Sanna lär sig om tulpaner och andra medeltida djur på sidan An Abundance Of Beasts och testar, tillsammans med Sven, sju minuter i himlen men tröttnar och lämnar efter typ 30 sekunder.

📓 Tifty Fifty shades of people and their blogs är inlägget där Manuel summerar och konstaterar att han under nästan ett års tid släppt en intervju med en bloggare varje vecka. Prenumerera på People and Blogs om du inte redan gör det.

En annan grej på A: Are.na

Are.na är inte helt lätt att beskriva men i grund och botten är det ett verktyg för att spara och organisera saker som är viktiga för dig online. Länkar, citat, bilder, videoklipp… Ja, vad som helst som har en URL egentligen.

Charles Broskoski och de andra medgrundarna tar till och med hjälp av kunderna för att beskriva deras webbtjänst i kanalen ** How do you describe Are.na at a party? .

Kanaler, ja, och block. Det är själva grundstenarna i verktyget som Sven försöker förklara i avsnittet genom att demonstrera sin profil, kanalen ta-da och ett block med Maxs webbplats.

Sanna jazzar loss med JazzKeys som vi hittar i Katherines kanal digital poetics. Katherine har också en mysig webbplats där hon, bland annat, samlar på andra webbplatser under rubriken i carry your website with me (i carry it in my website).

Och på tal om att samla har den här podden numer en alldeles egen Are.na-kanal med länkar till (nästan) allt vi pratar om. Bläddra i Webbkatalogen.

Tack, tack, tack

Hänger du på Are.na? Har du ett göttigt länktips eller vill du bara säga hej? Skriva till oss på [email protected]. Tack till alla er som redan gjort det – vi älskar verkligen att få mejl.

Tack också till dig som lyssnar på podden och kanske delar den till någon du tycker om. Och tack, Frönäs, för vår signaturmelodi som vi inte vill byta ut.